Tweede divisie te gast in Groothertogdom Luxemburg 

Zondag 20/08 was onze tweede divisie te gast bij buurland Luxemburg in Weiswampach. De race kreeg al helemaal een internationaal tintje door een buitenlands gastteam aan de start: Team Snooze (Lux). Ook heel wat supporters maakten de verre trip naar het noorden van Luxemburg, maar de vraag blijft of dit voor de goedkope bezine, sigaretten en Ricard was, dan wel voor de wedstrijd.

Een prachtig natuurdomein, ijskoud water en een veel te klein ponton vormden om 12uur de start van de vierde manche van deze tweede divisie. Een explosieve start was nodig om de eerste boei op 25meter vlot te kunnen nemen. Brecht van Vooren van 3PT-SolidPharma had vandaag de beste zwemarmen en kwam met een straatlengte voorsprong uit het water. Gertjan Winten (3KTL) en Goewaart Oplinus (TTR) waren meteen op achtervolgen aangewezen.

Op voorhand werd een selectief fietsparcours aangekondigd en ondanks het “drafting-legal” karakter van deze wedstrijd, werden de kaarten tijdens de fietsproef danig door elkaar geschud. Hardrijders als Ruben Martens (WTT), Bart Borghs (SMO-Specialized) en Servais Thomas (TRTS) baanden zich een weg naar de kop van de wedstrijd.

Enkel Brecht Van Vooren bleef alleen “van vooren” en bouwde zijn voorsprong op de fiets nog verder uit op de achtervolgers. In T2 mocht Brecht met meer dan twee minuten voorsprong aan de afsluitende 10km run beginnen. Met drie ronden, grotendeels onverhard, had hij steeds een goed zicht op zijn voorsprong en kon gecontroleerd naar zijn eerste overwinning lopen. Ruben Martens (WTT) liep na een zeer constante race (3e fietstijd – 4e looptijd) knap naar het zilver. Bart Borghs kon na een lange inhaalrace en de snelste looptijd nog net naar de derde plaats sprinten, voor Goewaart Oplinus (TTR).

Er stonden in Weiswampach ook drie dappere dames aan de start van deze T2 wedstrijd. Aangezien alle atleten mee telden voor dezelfde teamranking werd geen apart podium voorzien, maar daarom niet minder vermeldenswaardig: Eline Desaunois (3PT) kwam als eerste dame aan land, maar Kristel Imbo (BIN) kon mits de nodige teamtactiek en een zeer sterk fietsnummer als eerste dame de race beëindigen. Anke Storme (TDL) werd derde dame na een lange solo tocht.

Door de winst van kopman Brecht Van Vooren en de top 10 noteringen van Ramses Van Hoofstat en Gijs Van Ranst ging de dagwinst naar 3PT-SolidPharma. De ploeg van teamkapitein Sören Sanders (29e) klimt door deze daguitslag ook naar de leiding in de T³ tussenstand. De daguitslag is trouwens helemaal gelijk aan de nieuwe tussenstand met TriGT-CBD en ETL telkens op respectievelijk de tweede en derde plaats.

Volgende wedstrijd: de T2 Grand Final in Ieper, een kwarttriatlon non drafting op 17/09