Team Relay in Zwevegem was HOT !

Zondag was Zwevegem hét triatloncentrum van de supersprint. In de voormiddag zochten onze jeugdatleten verkoeling in het kanaal Bossuit-Kortrijk tijdens de Lotto jeugdcup. De temperaturen bleven aanvaardbaar, de organisatie zorgde voor voldoende verfrissing en de snelheden lagen enorm hoog. Voor jeugd A en junioren werden de laatste EK tickets uitgedeeld (zie website).

In de namiddag wonnen Maes Katrien (3PT) en Lowie Dewitte (SMO) de sprinttriatlon, waarna de T³ Teams zich klaar maakten  voor hun aflossingsrace binnen de tweede divisie van de Team Triathlon Series. De 15 T³ teams stonden om 16uur met 18 ploegen aan de start van hun supersprint. ETL, SMO-Specialized en TDL-Verbinnen Sport stonden elk met twee ploegen aan de start; enkel het eerste team aan de meet telt mee voor de T³ ranking.

 

Het concept: 4x (250m zwemmen – 5km fietsen – 1,5km lopen). De eerste atleten konden nog gebruik maken van de goede voeten of een snel wiel, bij de volgende reeksen lag het pak zo verspreid dat het een gevecht tegen jezelf en de hitte werd. Gelukkig was het parcours zo opgebouwd dat de toeschouwers een mooi overzicht hadden over de drie disciplines.

3PT-SolidPharma, TriGT en NLT namen meteen de leiding in de wedstrijd. Gelukkig voor ETL nam Maarten Appermans in tweede stelling een razendsnelle zwemstart en kon het gat dichten op de kopgroep. TriGT verloor in het lopen kostbare tijd en zakte weg naar een achtervolgende groep met TDW, TTR en TRTS. Tijdens de derde wave konden geen grote verschillen gemaakt worden waardoor de vierde atleet van elk team zou beslissen over het podium. Hier zagen we Dely Arnaud (TRTS) en Thomas Vandiest (TriGT) verschroeiend uitpakken in de afsluitende run waardoor TriGT nog een knappe zilveren plak uit de brand wist te slepen. De overwinning was over verdiend voor 3PT-SoliPharma, ondanks het uitvallen van hun teamkapitein daags voordien met een gebroken kuitbeen. Op de derde plaats liep master A, Castro Jan, voor ETL met een knappe vierde looptijd naar het brons. Thuisploeg NLT streed heel de race mee vooraan maar moesten uiteindelijk hun meerdere erkennen in de meer ervaren teams. Opmerkelijk was ook de prestatie van TRTS dat met een piepjong team (gemiddelde leeftijd van 17 jaar) op een knappe 5e plaats strandde.

 

In de tussenstand blijft TriGT na hun thuisoverwinning in de ploegenwedstrijd aan de leiding maar komt 3PT-SolidPharma gevaarlijk dichterbij. ETL vervolledigt het podium in deze tussenstand.

De oudere atleten durfden al eens luidop te vloeken op het bijzonder korte en explosieve format, maar aan de finish zagen we enkel tevreden gezichten. We zagen M50 atleten strijd leveren tegen D16 atleten, damesteams tegen herenteams, broers en zelfs vader en zoon tegen elkaar stijden. Kortom een prachtige teambuilding, bedankt aan de organisatie en alle teams!

 

Volgende afspraak 25/06 in Retie met een sprinttriatlon Drafting.