T³ Series meets NTB Eredivisie

Nadat we vorig jaar reeds een eerste samenwerking kenden met het Nederlandse Jeugd & Juniorencircuit, zien we ook in 2018 een samenwerking binnen de Team Triathlon Series. Op die manier tillen we onze topcompetitie niet alleen naar een hoger niveau maar groeien we misschien ooit door naar een internationaal circuit?

Zoals we vorige week reeds communiceerden vindt op 23 september 2018 het open BK Team Relay plaats te Lille. Dit BK geldt meteen ook als grote finale voor de T³ teams uit eerste én tweede divisie. De teams zullen dus strijden voor de BK-titel, voor de eindzege binnen hun respectievelijke divisie én als kers op de rijkelijk gevulde taart ook voor de titel “kampioen der lage landen”.

De beste Nederlandse Teams uit Eredivisie komen dus, een week na de finale van hun teamcompetitie, de sfeer opsnuiven in de Lilse Bergen. De Belgische en Nederlandse topteams zullen hun huid duur verkopen! We kijken alvast uit naar een heuse “Derby der Lage Landen”.

Het format zal niet veel wijzigen ten opzichte van vorig jaar behalve dat er in 2018 géén Mixed Relay plaats vindt in Lille. Er wordt opnieuw een aparte damesreeks georganiseerd en de teamrelay bestaat zowel bij de heren als bij de dames uit 3 atleten die afwisselend een supersprint van 200m/5km/1,5km afleggen.