T² Ploegen handhaven zich mooi in Top 20 op BK

Op 1 mei werd naar traditie het zomerseizoen op gang gefloten met het BK ploegentriatlon in Doornik. Meer dan 170 teams stonden aan de start van dit hoogstaande kampioenschap. Zenuwachtige blikken, een mooie opkomst en een gezellige teamplaza zijn hét bewijs dat een ploegentriatlon zijn vaste waarde op de nationale kalender heeft verworven. Samen met het BK was deze wedstrijd ook de aftrap van de tweede divisie binnen de Team Triathlon Series 2017.

Deze tweede divisie kenmerkt zich door een lagere instapdrempel en een diverser wedstrijdaanbod dan de eerste divisie. Waar de focus in T³ gaat naar korte en spectaculaire sprintwedstrijden op het allerhoogste niveau, mogen in deze tweede divisie atleten van alle niveau deelnemen aan verschillende formats, gaande van teamrelay over sprinttriatlon tot kwarttriatlon Non Drafting.

De 15 T² teams mochten zich om 16u klaarmaken om het koude water in te duiken. Als we de startlijsten bekeken zagen we enkele piepjonge teams zoals TDW met Niels Van Vooren en Arno Meeusen, NLT met Hamish Maertens en Scherpereel Andres en TRTS met Arnaud Dely die zich vol jeugdig enthousiasme wilden meten met teams met een meervoud aan triatlonervaring zoals BIN met Carrera Akutain Xabier, ITM met Peter De Borger en Wout Marinus of TDL met Nico Huyberechts en Kurt Wittemans.

TriGT was al voor de start dé topfavoriet van de dag. Niet alleen het thuisvoordeel speelde mee, maar met Denis Sylvain, Michael Rosu en D’harveng Yves aan de start wist de concurrentie dat de lat hoog zou liggen. Toch lagen de tijdsverschillen dicht bij elkaar en zagen we tot na het fietsen 9 teams binnen de minuut van elkaar. Een bewijs dat de ploegen aan elkaar gewaagd zijn, wat belooft voor de individuele T² wedstrijden die volgen.

TriGT kon uiteindelijk met de sterkste looptijd toch het laken naar zich toetrekken. JTTL nam dankzij hun koelbloedige teamkapitein Mario Appermans het zilver mee richting het verre Limburg. Brons was voor de club uit onze hoofdstad BIN. Het gloednieuwe team 3PT onder leiding van Sören Sanders en het tweede team van topclub SMO aangevoerd door Michael Dewilde vervolledigden de top 5. Opmerkelijk is dat deze 5 teams elkaar op de hielen zitten in de einduitslag en allemaal binnen de top-21 eindigen op dit BK.

  • Bekijk de volledige uitslag HIER.
  • Bekijk alle foto’s van onze T³ fotograaf HIER.

Volgende manche van deze tweede divisie: zondag 28 mei 2017 met de Team Relay in Zwevegem. Hieronder alvast enkele foto’s van onze T³ ploegen: