Startlijst T² Weiswampach

Daags na de T³ Series in Deinze is het de beurt aan de atleten uit de tweede divisie aan de start van hun eerste kwarttriatlon van het seizoen. Onze T² atleten krijgen een heuvelachtig parcours voorgeschoteld in het prachtige recreatiedomein van Weiswampach. Het betreft weliswaar een draftingwedstrijd, maar de gepatenteerde hardrijders zullen zeker het verschil kunnen maken in één van de vier selectieve fietsronden.

Een blik op de STARTLIJST leert ons dat de topteams opnieuw hun sterke pionnen naar voor zullen schuiven. Net als in Retie mogen de teams met maximum acht atleten starten, de beste vier atleten per team tellen mee voor de ranking. Als aandenken krijgen alle deelnemers deze leuke T³ pet mee naar huis, met dank aan de organisatie van Weiswampach.

Zal de leider in de tussenstand ETL, net als in Retie opnieuw enkele pionnen opofferen om hun kopmannen Wim Eyckmans en Joris Jacobs naar voor te loodsen? Vooraan verwachten we wellicht opnieuw 3PT met Brecht Van Vooren, Gijs Van Ranst en de wederoptredende ploegkapitein Sören Sanders. De sterkhouders van TriGT uit de vorige manches zijn er ditmaal niet bij. Benieuwd of het team uit Doornik hun podiumplaats in de tussenstand kan behouden tegen eerste achtervolger SMO-Specialized die met absolute toppers als Willem Brems en Bart Borghs een gooi doen naar de dagzege.

De T³ Series is weliswaar een gesloten Belgisch circuit, maar deze wedstrijd in het Groothertogdom Luxemburg krijgt een extra Internationaal karakter aangezien er één Luxemburgs team zal deelnemen. Team Snooze zal echter geen aanspraak kunnen maken op de ranking en het prijzengeld.

Ook leuk in deze draftingrace is het feit dat de dames bij de heren mogen stayeren omdat beide geslachten voor dezelfde teamranking strijden. Maar ook omgekeerd zullen de heren misschien wel blij zijn dat ze het wiel kunnen houden van straffe dames Eline Desaunois (3PT), Anke Storme (TDL) of Kristel Imbo (BIN).

Alle supporters zijn zondag meer dan welkom om 11u50 aan het prachtige meer van Weiswampach. Live tweets via @T3_Series en ook onze huisfotograaf Stijn Audooren (Linearecta) zal opnieuw aanwezig zijn voor de mooiste foto’s.