Spannende ontknoping in Retie

De eerste individuele wedstrijd van deze tweede divisie zou duidelijkheid brengen over de waardeverhoudingen tussen de verschillende teams. Na Doornik en Zwevegem waren het TriGT, ETL en 3PT die duidelijk het sterkst bleken in de teamwedstrijden. De vraag was of achtervolgers SMO, TTR of BIN het gat op de top-3 konden dichten tijdens het individuele werk. NLT (5e in de tussenstand) gaf jammer genoeg forfait voor Retie en is dus hoogstwaarschijnlijk afgeschreven voor de eindranking.

Aan de start zagen we enkele mooie namen verschijnen waaruit bleek dat de teams hun vel duur zouden verkopen. Zo stonden Bart Borghs (terug uit blessure) en Maarten De Bolster aan de start voor SMO-Specialized, 3PT-SolidPharma met hun winning team uit Zwevegem (Clijsters, Van Vooren, Van ranst, Verelst) en TriGT-Arena met hun winnende team uit Doornik (Rosu en de gebroeders Messiaen).

  

Na het zwemmen kwam Michael Rosu (TriGT, foto) als eerste uit het water met een kleine voorsprong op het tandem Clijsters – Van Vooren (3PT). Op de lange aanloopstrook kon enkel Rosu nog even voorop blijven. Maar onder aanvoering van enkele hardrijders als Bart Borghs, Wim Eyckmans en Mario Appermans kwam alles weer samen tot 1 grote groep van 21 atleten. Het plannetje van ETL bleek dus te lukken: enkele pionnen opofferen om de speerpunten in ideale positie af te zetten in T2.

Romain Messiaen (TRIGT-Arena) stormde als eerste uit T2 gevolgd door Tim Jorissen (ZLTC) en Maarten De Bolster (SMO-Specialized). De jonge Arnaud Dely maakte snel duidelijk dat hij vandaag de snelste loper was. Hij pakte de koppositie in de eerste loopronde en gaf deze niet meer af. Achter hem bleef het spannend tot de laatste meters waar de lokale held uit Retie, Bart Borghs, het in een langgerekte sprint haalde van Michael Rosu (TriGT-Arena) en Jelle Clijsters (3PT-SolidPharma). Martens Ruben (WTT) kon het gat net niet dichten en eindigde op een verdienstelijke 5e plaats.

 

De plaats van de 4e atleet telde mee voor dagwinst. Door het stevige fietswerk van Mario Appermans en Wim Eyckmans pakte de ploeg uit Limburg een 7e, 8e, 9e en 17e plaats en ziet daarmee een knap staaltje ploegtactiek verzilverd met de dagoverwinning en de eerste plaats in de tussenstand. 3PT-SolidPharma nam risico’s door slechts met 4 atleten te starten, maar streden steeds knap mee voorin en pakten de tweede plaats in de daguitslag. Brons was voor SMO-Specialized.

In de tussenstand doet ETL een uitstekende zaak, al blijven de verschillen met de eerste achtervolgers uiterst klein. TriGT-Arena en 3PT-SolidPharma delen gezamenlijk de tweede plaats met beide 245 punten op 10 punten van ETL.

Eind augustus trekken we naar het Groothertogdom Luxemburg met een kwarttriatlon (drafting) in een prachtig kader op een zeer selectief parcours van Weiswampach.

  • Bekijk de uitslag HIER
  • Bekijk de tussenstand HIER