Retie maakt zich klaar voor divisie 2

Zondag staat de derde manche van de tweede divisie op het programma. In Retie wordt de eerste individuele wedstrijd van deze teamcompetitie gestreden.

Na verschillende jaren vol non-drafting geweld over de Olympische afstand veranderen de organisatoren het geweer van schouder. Om 12 uur organiseren ze een ouder-kids duatlon waarbij de families samen een duatlon (800-5-800) afleggen. “Het doel is om onze kinderen samen met de mama of papa plezier te beleven en te laten proeven van onze geweldige sport.”

om 13u starten de dames, de trio’s en de recreanten voor hun sprinttriatlon (drafting), waarna de teams om 16u zich mogen klaar maken voor hun race. De teams mogen met 8 atleten starten maar enkel de eerste 4 atleten per team tellen mee voor de ranking.

Een blik op de STARTLIJST leert ons dat de grote teams als ETL en TriGT opnieuw met een sterk blok aan de start zullen verschijnen. 3PT-SolidPharma (momenteel tweede in de tussenstand) start met dezelfde namen als in Zwevegem waar ze naar een indrukwekkende overwinning liepen. Gezien ze slechts met vier atleten aan de start verschijnen bestaat de kans natuurlijk dat er iets misloopt. Het jonge team van NLT zien we jammer genoeg niet aan de start in Retie en zien zo hun mooie top-5 uitgangspositie verloren gaan.

Voor de individuele dagoverwinning kijken we uit naar een spannend duel met onder andere Maarten Appermans (ETL), Jelle Clijsters (3PT), Arnaud Dely (TRTS) en Messiaen Romain (TriGT).

Kom de wedstrijd live volgen in het centrum van Retie of via onze live app.