Opstart T³ Tweede divisie

Na drie seizoenen krijgt onze Team Triathlon Series een broertje. Naast ons nationaal topcircuit komt er een tweede teamcircuit met lagere instapdrempel voor atleten en teams.

Het nieuwe circuit telt eveneens vijf wedstrijden maar in tegenstelling tot de eerste divisie gaat het zowel om sprint- als om kwartafstanden, drafting en non-drafting. Een mooie mix voor het jonge explosieve geweld maar ook voor de non-drafting specialisten. Welke teams vinden de optimale combinatie en promoveren in 2018 naar eerste divisie?

• 01/05: Ploegentriatlon Doornik
• 28/05: Teamrelay Zwevegem
• 25/06: Sprintriatlon Retie (drafting)
• 20/08: Kwarttriatlon Weiswampach (drafting)
• 17/09: Grand Final kwarttriatlon Ieper (non-drafting)

Hieronder de belangrijkste zaken van deze tweede divisie in een notendop:

 1. Er kunnen 20 teams deelnemen in tweede divisie.
 2. Elk team brengt minimum 4 atleten en maximum 8 atleten aan de startlijn.
 3. De beste 4 atleten in de uitslag tellen mee voor de ranking.
 4. Alle atleten (m/v) van een T³ club uit tweede divisie mogen deelnemen op voorwaarde dat ze een geldige wedstrijdlicentie bezitten.
 5. Atleten die in 2017 reeds deelnamen aan een wedstrijd in eerste divisie kunnen niet meer deelnemen in tweede divisie.
 6. Elke VTDL- of LBFTD-club kan één T³ team afvaardigen in tweede divisie. De overgebleven plaatsen kunnen opgevuld worden met een tweede team op basis van de nationale clubranking triatlon 2017.
 7. Wanneer twee teams van dezelfde club deelnemen, dienen de atleten (onbeperkt in aantal) van het tweede team kenbaar gemaakt worden aan de BTDF vóór aanvang van de teamcompetitie . Nadien zijn er voor dit team geen wijzigingen mogelijk.
 8. De teams bevestigen hun definitieve deelname vóór 1 maart 2017 via events@triatlon.vlaanderen
 9. Bij een ploegentriatlon worden de teams samengesteld zoals genoteerd in hoofdstuk 13.1 van de BTDF Sportreglementen: minimum 5 en maximum 7 atleten, de tijd van de 5e atleet telt.
 10. Bij de teamrelay bestaat een team uit 4 atleten. Net zoals in eerste divisie mag een ploeg hier 2 teams van 4 atleten afvaardigen. Enkel de uitslag van het eerste team aan de meet telt mee voor de ranking; het resultaat van de tweede ploeg heeft dus geen invloed op de teamranking.
 11. De inschrijfgelden worden vóór 1 april betaald aan de BTDF.
  1. Retie: €180
  2. Ieper: €240
  3. Weiswampach: €240
  4. Doornik: €110 (+€20 waarborg)
  5. Zwevegem: €100 (€80 voor tweede ploeg)

Meer info en inschrijvingen via events@triatlon.vlaanderen.