Een geslaagde apotheose op de slotmanche in Lille

In Lille werd afgelopen weekend de slotmanche georganiseerd van de Team Triathlon Series. Zowel de ploegen van eerste en tweede divisie kwamen aan de bak in de teamrelay of aflossingsformule. Dit betekende dat de atleten, in teams van 3, een supersprintafstand (300m/5km/1,6km) dienden af te leggen om vervolgens elkaar zo snel mogelijk af te lossen. Spektakel gegarandeerd en menig triatleten zie je dan ook voluit en diep gaan op die explosieve afstand die men niet gewoon is.

Desondanks de comfortabele voorsprong van 3PT – Solidpharma in de tussenstand, was voor plaats 2 en 3 in de eindranking nog alles mogelijk. De ploegen zorgden dan ook voor een strategische line-up van hun aflossingsteams, wat maakte dat de race, zoals ook in eerste divisie, nog spannend bleef.

Het sterkste team van de dag was SMO – Specialized (Raf en Robbe De Dobbelaere), met een halve minuut voorsprong op TDL (met Wera Wout, Emilio Hernaert en Lukas Bosmans) en bijna een minuut op 3PT – Solidpharma (met Toon Mariën, Oris Maarten en Brecht De Smedt). 3PT had genoeg voorsprong in de ranking en konden op die manier hun eindoverwinning claimen. De jonge atleten van KTT – Youth nemen een mooie tweede plaats in en SMO – Specialized vervolledigt het podium. Plaats 4 en 5 worden ingevuld door respectievelijk TDL en WTT.

Bekijk hier de daguitslag.

Bekijk hier de finale eindranking 2019 van de Team Triathlon Series – Tweede Divisie.