Door een spijtig geval van overmacht telt 4e manche niet mee voor het eindklassement in de 2e Divisie

Wat een spannend vervolg in de strijd om het klassement in de 2e divisie moest worden, is op een domper op de feestvreugde uitgedraaid. Alle atleten gaven het beste van zichzelf in Ieper, maar een volledig correct klassement kan na de race niet meer worden opgesteld.
Omwille van het onvoorzichtige gedrag van een toeschouwer werd het registratiepunt bij de zwemstart uitgeschakeld, dit terwijl de rollingstart volop aan de gang was.
Van ongeveer 150 van de 750 deelnemers werd de starttijd niet geregistreerd. Hier zaten ook 49 atleten die opgegeven waren voor de selectie van de T3 Series 2e Divisie tussen.
Hoewel de tijdsregistratie bij alle andere tussenpunten wel correct was, is de starttijd essentieel om een correcte eindtijd en plaats in de uitslag toe te kennen. Sinds de starttijd niet op een betrouwbare wijze te recupereren valt, kunnen we ook niks meer aan de uitslag veranderen zonder tot giswerk over te gaan.
Hierdoor kan de correctheid van de uitslag voor het grootste deel niet aangenomen worden.
Gezien het belang van de individuele positie van de atleten voor de opmaak van het ploegenklassement van de 2e Divisie van de T3 Series, kan ook hier geen correcte ploegenuitslag worden opgesteld.
Er wordt dus besloten om deze wedstrijd niet te laten meetellen voor het eindklassement van de 2e Divisie van de T3 Series.
Het prijzengeld dat aan de top 3 van het ploegenklassement had worden toegekend (500 euro totale prijzenpot) zal worden toegevoegd aan de prijzenpot van het dagklassement van de T3 Series 2e Divisie in Lille volgens de normale verhoudingen.
Nogmaals bieden wij onze verontschuldigingen aan voor deze samenloop van omstandigheden, en hopen dat jullie begrip kunnen tonen voor dit jammere geval van overmacht.
Triatlon Vlaanderen bekijkt welke maatregelen getroffen moeten worden zodat deze situatie niet meer kan voorvallen.
Met oprechte excuses,
Triatlon Vlaanderen
Sportics Triatlon Ieper