Arnaud Dely overklast in het lopen

Naast alle World Cup gekte in Antwerpen, stond er gisteren ook de 3e manche van de 2e divisie van de T3 Series op het programma! Over de kwarttriatlon (1000m zwemmen – 40 km fietsen – 10 km lopen) wist WATTS een week na hun clean sweep van het podium ook op het Port of Antwerp Triathlon Festival met de eerste plaats in het dagklassement te gaan lopen!

Het was deze keer Arnaud Dely die WATTS naar de overwinning leidde, nadat een week geleden zijn ploeggenoot Noah Servais hem het goede voorbeeld gaf. Met de snelste fietstijd wist Arnaud het gat op de kopgroep te dichten. Dit bracht hem perfect in stelling om zijn grootste wapen boven te halen. Met een indrukwekkende loopproef wist hij bijna 2 minuten en 30 seconden uit te lopen op eerste achtervolger Pierre Balty (TRIGT). Ruben Martens (WTT) kon ook met een hele sterke looptijd de 3e plaats veilig stellen.

De overwinning van Dely was de voorbode voor de twee dagoverwinning in het ploegenklassement op rij voor WATTS. Met in totaal 4 top-20 plaatsen lopen zij nu verder uit in het tussentijds klassement. Fabrice Cuipers (9e), Cedric Bastin (15e) en Romain Loop (19e) mochten dan ook samen met Arnaud op het hoogst schavotje kruipen op het podium.

Endurance Team Limburg (ETL) wist ook weer heel sterk te presteren. De jonge Maarten Appermans liep ondanks zijn jonge leeftijd naar een knappe 6e plaats, kort gevolgd door Joris Jacobs (7e), Wim Eyckmans op 14 en Jan Castro op 22. Dit brengt hun team voor de twee week op rij op de tweede plaats in de ploegen rangschikking. Hiermee doen ze duidelijk een gooi naar een podium plaats in de eindranking, met nog 2 manches in deze 2e divisie voor de boeg in september.

Het tweede divisie team van Solidpharma-3PT behaalde in Antwerpen het tot dusver best ploegresultaat. Met de top-10 plaatsen van Gijs Van Ranst en Brecht De Smedt (respectievelijk 8e en 10e) konden zij met hun ploeggenoten Steven Molkens (17e) en Jeroen De Winter (25e) de 3e plaats in het ploegenklassement van de dag pakken.

De volledige daguitslag per team vinden jullie hier.

In de tussentijdse ranking zien we WATTS verder uitlopen. Zij hebben na 3 manches met 145 punten de leiding, gevolgd door TRIGT met 127 en dat maar 1 punt voor ligt op het Limburgse ETL met 126. De volledige tussentijdse ranking vinden jullie hier.